péntek

Az elsőszülött...


...avagy a Natúr kecsketej szappanunk születésének története....

Izgalmas és igazán érdekes, soha vissza nem térő pillanat, amikor az ember az elsőszülött gyermekével találkozik. Ezt minden anya/szülő tudja. 
És higgyétek el, majdnem hasonló adrenalin emelő percek, amikor az ember lánya az első szappant elkészíti, majd másnap totál izgalomban szedi ki a formából. Vizslatja, szagolgatja, tapogatja...ízlelgeti az összes létező érzékszervével (kivéve persze az ízlelőbimbókat) az első alkotást.

Komoly büszkeség ez bizony! :)

Aztán telnek a napok, a hetek és már alig várja, hogy végre kipróbálhassa! 
És végre! 
Igen! 
Óhhh! 
Ez csodás! 
Ez tényleg jó! 
Ez működik!

SZAPPAN LETT BELŐLE! 

IGAZI!

Egy csodálatos utazás veszi kezdetét, amelynek tényleg minden perce élvezet.

Hogy hol és mikor született a gondolat, már nem is emlékszem...de ez már nem is fontos. Az a lényeg, hogy belevágtunk és sikerült!

Gizi és a többi kecskelány a kert végében még nem is tudja, hogy milyen csodás ajándékot adtak nekünk (ezért plusz adag zab és friss lucerna jár!!!) :)

Mert bizony a kert végében lakó kecskéink adják a friss tejecskét a szappanjainkhoz. Ezentúl nem csak sajt készül majd a friss tejciből, hanem a legszuperebb bőrápoló szappanok is!
A többi alapanyag is a legjobb minőségű: extra szűz olívaolaj, kókuszolaj, shea vaj. Mind-mind a bőr legjobb barátai! 

És beindul a kísérletező kedv ... jönnek a többiek: citromfüves-teafás, téli varázs, és az egyik örök szerelem: levendulás...de ezekről majd legközelebb mesélek!


2 megjegyzés:

Csipkerózsa írta...

Véletlen, hogy idetaláltam, de persze nincsenek véletlenek. Néhány hete legelésznek kecskék a kertünk végében, néhány napja fejek, és hamarosan én is megpróbálkozom az első szappannal...
És most elmerülök kicsit itt, és magamba szívom az illatot.:-)

Sári mama írta...

Nagyon szép lett ez a blog, mint egy lenge fuvallat! Jó ide jönni! Gratulálok hozzá, szeretettel Sári mama